JITRA, 17 Ogos – Masalah kurang daya fikiran, pelupa, tidak fokus, dan minda kurang cergas semakin menjadi-jadi di negara ini terutamanya bagi golongan yang sudah berumur serta sering dipadankan dengan gelaran nyanyuk.

Jadi, memandangkan pihak Herba Prima Marketing Sdn Bhd (HPM) begitu prihatin terhadap masyarakat kini jus dR101 telah dihasilkan untuk membantu pengguna yang menghidapi masalah tersebut.

Ketua Pegawai Eksekutif Herba Prima Marketing (HPM) Datuk Dr Rozmey berkata, kandungan dR101 mengandungi banyak vitamin yang berfungsi untuk membantu kecergasan minda antaranya adalah vitamin B12, vitamin D, vitamin C, vitamin E serta gingko baloba.

“Gingko Baloba merupakan ramuan herba yang memberikan kesan yang positif dalam merawat masalah kurang daya ingatan dan membaik pulih daya ingatan dengan meningkatkan pengedaran darah di otak dan hipotalamus serta merawat masalah pening, ketidakseimbangan badan,  dan kemurungan,” ujarnya.

Katanya lagi, vitamin B12 pula membantu panghasilan DNA/RNA dan sel darah merah yang begitu penting dalam metabolisme saraf dan vitamin D membantu pertumbuhan dan sintesis otak dalam meningkatkan fungsi otak yang bertindak secara langsung pada pusat pembelajaran, daya ingatan, tingkah laku dan pusat pergerakkan.

“Manakala vitamin C pula untuk menghalang kecederaan sel, menguatkan saluran darah dan mengawal tekanan darah yang bertindak sebagai anti-oksida serta Vitamin E pula adalah berfungsi untuk melindungi sel,” kata Pakar Perbidanan dan Sakit Puan itu.

Advertisements